چالش فناوری و نوآوری یک رقابت یا مسابقه با هدف توسعه راهحلهای فناورانه برای حل مشکلات بنگاههای صنعتی یا توسعه خدمات و محصولات نوآورانه است. در این نوع مسابقات، شرکتهای صنعتی خصوصی یا دولتی میتوانند مناسبترین راهحلهای فناورانه را برای غلبه بر مشکلات فناورانه خود بیابند. شرکتکنندگان در چالش نوآوری را عموماً دانشجویان یا اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها، پژوهشگران مستقل، و شرکتهای کوچک و متوسط خلاق و نوآور (اعم از دانشبنیان و غیر آن) از داخل یا خارج کشور تشکیل میدهند، اما هیچ منع یا محدودیتی برای شرکت در چالشها وجود ندارد.
اما منظور از یک راهحل فناورانه چیست؟ همانطور که تجربه برگزاری چالش نوآوری در گوشه و کنار جهان نشان میدهد، در این نوع مسابقات راهحلهای فناورانه نوعاً شامل «طراحی مفهومی» (conceptual design) یا «نمونه اولیه» (prototype) میشود. بنابراین چالشها بسته به شرایط میتوانند یک یا دو مرحلهای باشند که مرحله اول شامل طرحهای مفهومی و مرحله دوم شامل نمونههای اولیه میشود.
مراحل یک چالش نوآوری
به طور کلی برگزاری هر چالش شامل مراحل زیر است:
1) طراحی فراخوان
2) انتشار فراخوان
3) تدوین طرحهای مفهومی
4) بررسی و داوری طرحهای مفهومی
5) توسعه نمونه اولیه
6) داوری و اعلام برنده نهایی
مزایای چالش برای شرکتهای صنعتی
مزایای چالش برای نوآوران و فناوران
یادداشتهای مرتبط
چرا برخی بنگاهها با نوآوری باز غریبهاند؟
سوال اینجاست که چرا برخی بنگاهها به طور چشمگیری از رویکرد نوآوری باز استقبال کرده و از مزایای آن بهرهمند شدهاند، اما بسیاری دیگر از بنگاهها هنوز با نوآوری باز غریبهاند؟
ادامه مطلبجمع سپاری یا نوآوری باز؟
ین روزها دو اصطلاح «نوآوری باز» و «جمع سپاری» را زیاد می شنویم. اما ارتباط این دو مفهوم چیست؟ آیا معنای یکسانی دارند؟ آیا متفاوت هستند؟ یا یکی زیر مجموعه دیگریست؟
ادامه مطلبنوآوری باز : درون سپاری یا برون سپاری؟
با افزایش تقاضا برای پروژههای نوآوری بازو توسعه فناوریهای ارتباطی پلتفرمهای تخصصی نوآوری مانند ناینسیگما و اینوسنتیو در خارج کشور و آی چلنج در داخل کشور شکل گرفتهاند.
ادامه مطلب