کلید واژه را وارد کنید

افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی

افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی

درچالش های بسته
portfolio
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
1 January, 1970
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه

این چالش بسته شده است!

چالش های باز

چالش نوآوری افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی

سالانه 30 درصد محصولات کشاورزی تولیدشده در کشور به ضایعات تبدیل می‌شود که 7 تا 8 درصد آن ناشی از بسته‌بندی نامناسب است. از این‏رو حل این چالش یعنی افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی از طریق ارائه بسته‏بندی‏های نوین، گام مهمی در افزایش فروش و صادرات این محصولات محسوب می‏شود. ما در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به دنبال را‏ه‏حل‌های عملی برای «افزایش زمان ماندگاری انواع محصولات کشاورزی از طریق بهبود کیفیت بسته‌بندی» هستیم. شرکت‏های دانش‌بنیان، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‏ها و پژوهشگاه‌ها، و سایر پژوهشگران و فناوران علاقمند می‌توانند در این چالش شرکت کنند. آن‌چه پیش رو دارید، راهنمای شرکت در این چالش است که به توصیف مساله، ملاحظات فنی، ملاحظات و معیارهای ارزیابی طرح‌ها، و فرایند و زمان‌بندی برگزاری چالش می‌پردازد.

حفاظت از انواع محصولات کشاورزی در برابر عوامل محیطی مانند گرما، نور، رطوبت، اکسیژن، میکروارگانیسم‌ها، حشرات و گرد و غبار همواره یکی از چالش‌های صنایع کشاورزی بوده و از این رو، رویکردهای مختلفی برای بسته‌بندی و پوشش‏دهی محصولات کشاورزی توسعه پیدا کرده است. گرچه غالباً افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی وقتی اولویت پیدا می‌کند که پای صادرات این محصولات در میان باشد، اما وسعت کشور ما و استفاده از حمل و نقل زمینی برای انتقال این محصولات به بازار، بهبود بسته‌بندی در بازارهای داخلی را نیز به یک چالش جدی تبدیل کرده است. اما علاوه بر افزایش «زمان ماندگاری» محصولات که شاید بیشتر برای تولیدکنندگان و فروشندگان اهمیت داشته باشد، «حفظ کیفیت» محصولات کشاورزی نیز به طور جدی مورد توجه مصرف­کنندگان است. به این ترتیب دستیابی به فناوری بسته‏بندی‏های مناسب برای افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی همراه با حفظ کیفیت آن‌ها یک چالش جدی است.

دانلود راهنمای چالش

شرح مساله و ملاحظات

1-روش تولید: هیچ محدودیتی در انتخاب روش تولید وجود ندارد.

2-مواد مصرفی: هیچ محدودیتی در انتخاب مواد مصرفی وجود ندارد. اما دردسترس‌بودن ماده انتخابی و گرید غذایی آن اهمیت دارد. همچنین پیشنهادهایی که شامل به‌کارگیری مواد طبیعی و زیست‌تخریب‌پذیر باشند، امتیاز بیشتری کسب خواهند کرد.

3-کیفیت ماندگاری: در مورد بسته‌‌بندی‏هایی که از فناوری فیلم‏های پلیمری بهره ‏می‏برند، لازم است قابلیت حفظ کیفیت تا بیش از 48 ساعت در دمای محیط و بیش از 15 روز در دمای یخچال (کمتر از 5+ درجه سانتی‌گراد) مد نظر قرار گیرد.

ناگفته پیداست که افزایش ماندگاری/کیفیت محصولات کشاورزی از طریق «اعمال مواد افزودنی به محصولات کشاورزی» در قلمرو این چالش قرار نمی‌گیرد و طرح‌های پیشنهادی مبتنی بر اعمال مواد افزودنی به محصولات کشاورزی مورد داوری/ارزیابی قرار نخواهند گرفت.

مهمترین معیارهای مورد نظر کمیته داوران عبارتند از: کارایی و کیفیت بسته‌بندی (از قبیل استحکام، شفافیت، ضخامت و …)، و توجیه فنی و اقتصادی،

kikoz7gqt

مساله محوری این چالش، «افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی (همچون کاهو، کلم و هسته‌دارها مانند هلو و شلیل) از محل تولید تا مقصد نهایی، ضمن حفظ کیفیت آن‌ها از طریق بهبود بسته‌بندی» است. بنابراین از شرکت‌کنندگان در این چالش خواسته می‌شود ‏راه‏حل‏‏هایی برای افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی مبتنی بر بهبود بسته‌بندی ارایه نمایند، بی آن که کیفیت این محصولات دچار افت یا کاهش شود.

از آن‌جاکه معمولاً بیشترین افت کیفیت در محصولاتی از قبیل کاهو، کلم، هلو یا شلیل صورت ‏می‏گیرد، نگهداری این محصولات پس از برداشت از اولویت بیشتری برخوردار است.

زمان‌بندی مراحل

تیر ماه

ارزیابی نهایی طرح ‏ها

در این تاریخ طرح های تکمیلی نوآوران توسط کمیته فنی چالش مورد ارزیابی قرار گرفته و طرح برتر نهایی انتخاب و معرفی می شود.

خرداد ماه

مهلت تکمیل مستندات

نوآوران راه یافته به مرحله دوم تا این تاریخ فرصت خواهند داشت تا طرح تکمیلی خود را به همراه مستندات آزمایشگاهی مورد نیاز نظیر امکان سنجی و نمونه اولیه ارائه نمایند.

اسفند ماه

ارزیابی مرحله اول

در این تاریخ ارزیابی طرح ها به اتمام رسیده و برگزیدگان راه یافته به مرحله دوم چالش اعلام خواهند شد. ارزیابی ها در این مرحله بسته به صلاحدید داوران می تواند به صورت حضوری و یا غیر حضوری انجام شود.

5 بهمن

مهلت ثبتنام

علاقمندان به شرکت در این چالش تا دهم دی ماه فرصت دارند تا نسبت به دریافت فرم طرح پیشنهادی و تکمیل آن و سپس ثبتنام و ارسال فرم طرح پیشنهادی خود اقدام نمایند.

جوایز

مرحله دوم

100 میلیون ریال

به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد.

مرحله اول

20 میلیون ریال

به تمامی طرح های راه یافته به مرحله دوم جهت تکمیل مستندات طرح تعلق خواهد گرفت.

حامیان این چالش

photo_2016-12-04_13-20-13
photo_2016-12-04_13-20-06
photo_2016-12-04_13-20-20-5

اخبار مرتبط

فن‌بازار نانوکامپوزیت؛ معرفی طرح‌های برتر چالش نانوکامپوزیت‌های پلیمری
فن‌بازار نانوکامپوزیت؛ معرفی طرح‌های برتر چالش نانوکامپوزیت‌های پلیمری 7 فوریه, 2018 مدیریت سایت

فن‌بازار نانوکامپوزیت‌های پلیمری، همزمان با سومین کنفرانس و نمایشگاه [...]

رقابت 41 طرح فناورانه در چالش بهبود خواص مهندسی کامپوزیت های پلیمری با استفاده از فناوری نانو
رقابت 41 طرح فناورانه در چالش بهبود خواص مهندسی کامپوزیت های پلیمری با استفاده از فناوری نانو 8 ژانویه, 2018 مدیرکل سایت

با اتمام مهلت ثبت‌نام در سیزدهمین چالش فناوری نانو، فرآیند ارزیابی طرح‌های [...]

رقابت 34 طرح فناورانه در چالش طراحی و ساخت نانوحسگرهای تشخیص مستمر گلوکوز خون (برون تنی)
رقابت 34 طرح فناورانه در چالش طراحی و ساخت نانوحسگرهای تشخیص مستمر گلوکوز خون (برون تنی) 3 ژانویه, 2018 مدیرکل سایت

با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام در چالش، فرآیند ارزیابی طرح‌های دریافتی آغاز شد. [...]

رقابت 26 طرح نوآورانه در چالش طراحی و ساخت الکترودهای خشک با قابلیت ثبت سیگنال مغزی
رقابت 26 طرح نوآورانه در چالش طراحی و ساخت الکترودهای خشک با قابلیت ثبت سیگنال مغزی 31 دسامبر, 2017 مدیریت سایت

با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام در چالش، فرآیند ارزیابی طرح‌های دریافتی آغاز شد. [...]