56

PROJECTS COMPLETED

360

WORKERS EMPLOYED

89

HONOR CLIENTS

42

AWARDS WON

چالش های باز

چالش نوآورانه افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی

توضیح کوتاه

با توجه به هزینه بالای تولید و تهیه منابع سالم و کافی غذایی، افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی امری بسیار ضروری و مهم است. اهمیت این موضوع به‌منظور تولید مواد با کمترین هزینه و بیشترین ارزش غذایی است. راه‌های مختلفی برای جلوگیری از فساد مواد غذایی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به استفاده از مواد نگه‌دارنده و همچنین بسته‌بندی­های نوین مواد غذایی اشاره کرد. استفاده از مواد نگه‌دارنده، به معنای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم با استفاده از مواد افزودنی است. بنابراین بهترین روش برای حفاظت از فساد مواد غذایی استفاده از بسته‌بندی­های نوین‌ است. استفاده از فناوری نانو در بسته بندی مواد غذایی یکی از روش های مطرح در صنایع غذایی به شمار می‌آید. انواع بسته بندی های رایج بر پایه فناوری نانو عبارتند از بسته بندی های فعال و هوشمند. در سال‌های اخیر توجه به بسته بندی فعال در تولید مواد غذایی افزایش یافته است که این امر ناشی از این حقیقت است که این نوع بسته بندی در مقایسه با نوع مرسوم تنها مسئول در بر گرفتن و محافظت ماده غذایی در برابر عوامل خارجی نیست بلکه مزایای دیگری نیز خواهد داشت که از آن جمله می‌توان به کمک به افزایش ماندگاری ماده غذایی با استفاده از عوامل جاذب (رطوبت، اکسیژن و …) عوامل آزاد کننده‌ی ترکیبات مختلف (اتانول، دی اکسید کلر و …) و گرم و سرد نمودن ماده غذایی و امکان تعیین ماندگاری مواد غذایی با استفاده از حسگرها و معرف‌های گوناگون مانند معرف های تازگی و عدم وجود عیب در بسته بندی اشاره کرد. بسته بندی هوشمند بسته‌ای است که به شکلی برخی ویژگی‌های ماده غذایی محتوی خود را کنترل نموده و اطلاعاتی را در این زمینه طی نگهداری و انتقال ماده غذایی برای تولید کننده، خرده فروش و مصرف کننده فراهم می‌کند. معمولاً موضوع افزایش زمان ماندگاری مواد و محصولات در کنار موضوع صادرات مطرح می گردد اما با توجه به وسعت کشور ما و استفاده از سیستم حمل و نقل زمینی، این موضوع در داخل کشور نیز اهمیت ویژه ای دارد. به عبارت دیگر مسافت بین تولیدکنندگان و بازار مصرف آنها مسئله دستیابی به فناوری افزایش زمان ماندگاری از طریق بسته بندی را مهم می سازد. همچنین از طرف دیگر حفظ کیفیت محصولات در کنار افزایش زمان ماندگاری به شدت مورد توجه مصرف­کنندگان محصولات کشاورزی است. به این ترتیب در کشور ما یکی از چالش های کلیدی دست یافتن به فناوری ساخت بسته بندی های فعال برای افزایش زمان ماندگاری است.

دانلود فرم پیشنهاد طرح ثبت‌نام و آپلود طرح

مساله‌ها

۱-  روش تولید: محدودیتی در انتخاب روش تولید وجود ندارد.
۲- مواد مصرفی: در انتخاب مواد مصرفی هیچ محدودیتی وجود ندارد. البته دردسترس بودن ماده انتخابی و گرید غذایی آن ضروری است. همچنین پیشنهادات بکارگیری مواد طبیعی و زیست تخریب پذیر، امتیاز بیشتری کسب خواهد کرد.
۳- کیفیت ماندگاری: لازم است شاخص های کیفیت محصول کشاورزی مورد نظر در طی زمان نگهداری حفظ گردد یا کمترین تغییر را داشته باشد. از آنجائیکه طیف وسیعی از محصولات کشاورزی پس از برداشت مشکل افت کیفیت دارند و با توجه به اینکه معمولاً بیشترین میزان افت کیفیت در محصولاتی از قبیل کاهو، کلم، هلو یا شلیل صورت می گیرد، محصولات مذکور از اولویت بالاتری جهت نگهداری در شرایط پس از برداشت برخوردار هستند. لازم به ذکر است در مورد بسته بندی هایی که از فناوری فیلم های پلیمری بهره می برند لازم است قابلیت حفظ کیفیت تا بیش از ۴۸ ساعت در دمای محیط و بیش از ۱۵ روز در دمای یخچال (کمتر از۵ درجه سانتیگراد) مد نظر قرار گیرد.

مهمترین موارد مورد نظر کمیته داوران قابلیت تجاری سازی طرح پیشنهادی و کیفیت بسته بندی(مواردی از قبیل استحکام، شفافیت، ضخامت و … ) می باشد.

heading سفارشی

بطورکلی حفظ کیفیت محصولات کشاورزی (کاهو، کلم و هسته دارها مانند هلو و شلیل)از محل تولید تا مقصد نهایی یکی از اصلی ترین موضوعات بخش کشاورزی است که تاکنون راه حل مناسبی برای آن پیشنهاد نشده است. با توجه به اهمیت موضوع و ملاحظات فنی،  راه حل هایی را برای کاهش افت کیفیت ارائه کنید.

زمان‌بندی مراحل

20 اسفند

ارزیابی نهایی و معرفی طرح برتر

در این تاریخ طرح های تکمیلی نوآوران توسط کمیته فنی چالش مورد ارزیابی قرار گرفته و طرح برتر نهایی انتخاب و معرفی می شود.

10 اسفند

مهلت ارسال طرح تکمیلی به همراه مستندات

نوآوران راه یافته به مرحله دوم تا این تاریخ فرصت خواهند داشت تا طرح تکمیلی خود را به همراه مستندات آزمایشگاهی مورد نیاز نظیر امکان سنجی و نمونه اولیه ارائه نمایند.

25 دی

ارزیابی مرحله اول

در این تاریخ ارزیابی طرح ها به اتمام رسیده و برگزیدگان راه یافته به مرحله دوم چالش اعلام خواهند شد. ارزیابی ها در این مرحله بسته به صلاحدید داوران می تواند به صورت حضوری و یا غیر حضوری انجام شود.

10 دی

مهلت ثبتنام

علاقمندان به شرکت در این چالش تا دهم دی ماه فرصت دارند تا نسبت به دریافت فرم طرح پیشنهادی و تکمیل آن و سپس ثبتنام و ارسال فرم طرح پیشنهادی خود اقدام نمایند.

جوایز

مرحله دوم

100 میلیون ریال

به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد.

مرحله اول

20 میلیون ریال

به تمامی طرح های راه یافته به مرحله دوم جهت تکمیل مستندات طرح تعلق خواهد گرفت.

هیئت داوران

دکتر رضا اسدی فرد

دکتر رضا اسدی فرد

مدیر کارگروه صنعت و بازار ستاد ويژه توسعه فناوری نانو
مهندس محمود کریمی

مهندس محمود کریمی

مدیر کارخانه نوآوری
دکتر رضا کلانتری نژاد

دکتر رضا کلانتری نژاد

مدیرعامل شرکت شزان
مهندس مجید دهبیدی پور

مهندس مجید دهبیدی پور

معاون پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف

حامیان

چالش های نوآوری

اخبار مرتبط

Hello world 8 می, 2022 مدیرکل سایت

Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
پردازش تصویر 23 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو!
چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو! 2 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

صنعت خودرو با پیشرفت فناوری‌ها، روندهای برهم‌زننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]

تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی
تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی 6 دسامبر, 2020 مدیرکل سایت

هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دسته‌بندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]