PROJECTS COMPLETED
WORKERS EMPLOYED
HONOR CLIENTS
AWARDS WON

چالش نوآورانه افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی
توضیح کوتاه
با توجه به هزینه بالای تولید و تهیه منابع سالم و کافی غذایی، افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی امری بسیار ضروری و مهم است. اهمیت این موضوع بهمنظور تولید مواد با کمترین هزینه و بیشترین ارزش غذایی است. راههای مختلفی برای جلوگیری از فساد مواد غذایی وجود دارد که از آن جمله میتوان به استفاده از مواد نگهدارنده و همچنین بستهبندیهای نوین مواد غذایی اشاره کرد. استفاده از مواد نگهدارنده، به معنای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم با استفاده از مواد افزودنی است. بنابراین بهترین روش برای حفاظت از فساد مواد غذایی استفاده از بستهبندیهای نوین است. استفاده از فناوری نانو در بسته بندی مواد غذایی یکی از روش های مطرح در صنایع غذایی به شمار میآید. انواع بسته بندی های رایج بر پایه فناوری نانو عبارتند از بسته بندی های فعال و هوشمند. در سالهای اخیر توجه به بسته بندی فعال در تولید مواد غذایی افزایش یافته است که این امر ناشی از این حقیقت است که این نوع بسته بندی در مقایسه با نوع مرسوم تنها مسئول در بر گرفتن و محافظت ماده غذایی در برابر عوامل خارجی نیست بلکه مزایای دیگری نیز خواهد داشت که از آن جمله میتوان به کمک به افزایش ماندگاری ماده غذایی با استفاده از عوامل جاذب (رطوبت، اکسیژن و …) عوامل آزاد کنندهی ترکیبات مختلف (اتانول، دی اکسید کلر و …) و گرم و سرد نمودن ماده غذایی و امکان تعیین ماندگاری مواد غذایی با استفاده از حسگرها و معرفهای گوناگون مانند معرف های تازگی و عدم وجود عیب در بسته بندی اشاره کرد. بسته بندی هوشمند بستهای است که به شکلی برخی ویژگیهای ماده غذایی محتوی خود را کنترل نموده و اطلاعاتی را در این زمینه طی نگهداری و انتقال ماده غذایی برای تولید کننده، خرده فروش و مصرف کننده فراهم میکند. معمولاً موضوع افزایش زمان ماندگاری مواد و محصولات در کنار موضوع صادرات مطرح می گردد اما با توجه به وسعت کشور ما و استفاده از سیستم حمل و نقل زمینی، این موضوع در داخل کشور نیز اهمیت ویژه ای دارد. به عبارت دیگر مسافت بین تولیدکنندگان و بازار مصرف آنها مسئله دستیابی به فناوری افزایش زمان ماندگاری از طریق بسته بندی را مهم می سازد. همچنین از طرف دیگر حفظ کیفیت محصولات در کنار افزایش زمان ماندگاری به شدت مورد توجه مصرفکنندگان محصولات کشاورزی است. به این ترتیب در کشور ما یکی از چالش های کلیدی دست یافتن به فناوری ساخت بسته بندی های فعال برای افزایش زمان ماندگاری است.
مسالهها
۱- روش تولید: محدودیتی در انتخاب روش تولید وجود ندارد.
۲- مواد مصرفی: در انتخاب مواد مصرفی هیچ محدودیتی وجود ندارد. البته دردسترس بودن ماده انتخابی و گرید غذایی آن ضروری است. همچنین پیشنهادات بکارگیری مواد طبیعی و زیست تخریب پذیر، امتیاز بیشتری کسب خواهد کرد.
۳- کیفیت ماندگاری: لازم است شاخص های کیفیت محصول کشاورزی مورد نظر در طی زمان نگهداری حفظ گردد یا کمترین تغییر را داشته باشد. از آنجائیکه طیف وسیعی از محصولات کشاورزی پس از برداشت مشکل افت کیفیت دارند و با توجه به اینکه معمولاً بیشترین میزان افت کیفیت در محصولاتی از قبیل کاهو، کلم، هلو یا شلیل صورت می گیرد، محصولات مذکور از اولویت بالاتری جهت نگهداری در شرایط پس از برداشت برخوردار هستند. لازم به ذکر است در مورد بسته بندی هایی که از فناوری فیلم های پلیمری بهره می برند لازم است قابلیت حفظ کیفیت تا بیش از ۴۸ ساعت در دمای محیط و بیش از ۱۵ روز در دمای یخچال (کمتر از۵ درجه سانتیگراد) مد نظر قرار گیرد.
مهمترین موارد مورد نظر کمیته داوران قابلیت تجاری سازی طرح پیشنهادی و کیفیت بسته بندی(مواردی از قبیل استحکام، شفافیت، ضخامت و … ) می باشد.
heading سفارشی
زمانبندی مراحل
20 اسفند
ارزیابی نهایی و معرفی طرح برتر
در این تاریخ طرح های تکمیلی نوآوران توسط کمیته فنی چالش مورد ارزیابی قرار گرفته و طرح برتر نهایی انتخاب و معرفی می شود.
10 اسفند
مهلت ارسال طرح تکمیلی به همراه مستندات
نوآوران راه یافته به مرحله دوم تا این تاریخ فرصت خواهند داشت تا طرح تکمیلی خود را به همراه مستندات آزمایشگاهی مورد نیاز نظیر امکان سنجی و نمونه اولیه ارائه نمایند.
25 دی
ارزیابی مرحله اول
در این تاریخ ارزیابی طرح ها به اتمام رسیده و برگزیدگان راه یافته به مرحله دوم چالش اعلام خواهند شد. ارزیابی ها در این مرحله بسته به صلاحدید داوران می تواند به صورت حضوری و یا غیر حضوری انجام شود.
10 دی
مهلت ثبتنام
علاقمندان به شرکت در این چالش تا دهم دی ماه فرصت دارند تا نسبت به دریافت فرم طرح پیشنهادی و تکمیل آن و سپس ثبتنام و ارسال فرم طرح پیشنهادی خود اقدام نمایند.
جوایز
مرحله اول
20 میلیون ریال
به تمامی طرح های راه یافته به مرحله دوم جهت تکمیل مستندات طرح تعلق خواهد گرفت.
هیئت داوران


مهندس محمود کریمی
مدیر کارخانه نوآوری
دکتر رضا کلانتری نژاد
مدیرعامل شرکت شزان
مهندس مجید دهبیدی پور
معاون پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریفحامیان



اخبار مرتبط
Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
صنعت خودرو با پیشرفت فناوریها، روندهای برهمزننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]
هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دستهبندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]