چالش نوآوری انل: طراحی و ساخت سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی

چالش نوآوری انل: طراحی و ساخت سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی

همانطور که در مقاله «انل، همکاری با استارتاپ‌ها» توضیح داده‌ایم، شرکت انل (enel) یکی از تولیدکنندگان بزرگ انرژی الکتریکی در اروپا است و این روزها برای یافتن راه‌حل برای برخی از مسائل فنی خود، به ساز و کار چالش نوآوری روی‌آورده است. این غول حوزه انرژی، چالش‌های نوآوری خود را در قالب برنامه OPEN INNOVABILITY پیگیری می‌کند. یکی از چالش‌های مطرح‌شده در این برنامه به «طراحی و ساخت سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی به‌منظور کمینه‌کردن هزینه‌ها و بیشینه‌کردن سودآوری» اختصاص یافته است.
آنچه این چالش را از سایر چالش‌های نوآوری متمایز می‌کند این است که انل برای آن تاریخ انقضایی تعیین نکرده؛ یعنی درهای انل همواره برای فناورانی که بتوانند با طراحی ساختارهای جدید یا به‌کارگیری فناوری‌های نوآورانه هدف چالش را محقق کنند، باز است! البته از فناوران انتظار دارد تا علاوه بر شرح روشنی از راه‌حل خود، مستندات فنی و کسب‌وکاری را نیز ارائه کنند.
طرح‌های دریافتی، در بازه‌های سه‌ماهه ارزیابی می‌شوند. در صورت نیاز به تکمیل مستندات، با فناوران تماس گرفته می‌شود. اگر طرحی موافقت اولیه ارزیابان را در پی داشت، توافق‌نامه عدم افشای اطلاعات (NDA) بین گروه فناور و انل، منعقد خواهد شد. پس از اثبات فناوری و قابلیت تجاری‌سازی آن، برگزیده نهایی با انل وارد مذاکره می‌شود تا مدل همکاری مشخص شود. (برای اطلاعات بیشتر درباره شاخص‌های ارزیابی و قوانین چالش می‌توانید به پیوست فنی چالش مراجعه کنید.)
تجربه داخلی
یکی از تجربه‌های آی‌چلنج در سال ۱۳۹۶ برگزاری چالش نوآوری «طراحی و ساخت سلول باتری لیتیومی» در حوزه سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی است. این چالش با همکاری شرکت توسعه منابع انرژی (توان) و حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اجرا شد. در این چالش میان 27 طرح ارسال شده توسط هسته‌های فناور برتر، نهایتاً دو تیم برگزیده شدند که یکی از آن‌ها در حال همکاری با شرکت متقاضی است.

ارسال یک دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.