خوراک دام از موادی مغذی تشکیل شده است که سلامتی حیوانات اهلی را ارتقا میدهد. یکی از مراحل فرآیند تولید این خوراکها، پاستوریزه کردن برای از بین بردن میکروبها و پاتوژنها است. برای این منظور به دمای بالایی نیاز است که باعث از بین رفتن پروتئینها میشود؛ از طرفی حفظ پایداری پروتئینها از اهمیتی حیاتی برخوردار است.
همین مساله باعث شد اینوسنتیو (Innocentive) به درخواست یک متقاضی ناشناس، چالش نوآوری یکمرحلهای «افزایش پایداری حرارتی پروتئینها» را منتشر کند. متقاضی این چالش نوآوری در جستجوی روشهای جدیدی جهت دستیابی به افزایش پایداری پروتئینها با استفاده از مواد تشکیلدهنده مغذی است.
این چالش در یک مرحله برگزار میشود و صرفاً طرحهای مفهومی را دریافت و ارزیابی میکند. برنده در صورتی جایزه ۳۰ هزار دلاری چالش را به دست میآورد که مالکیت فکری طرح خود را به متقاضی منتقل کند. علاقهمندان میتوانند تا ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰ راهحلهای خود را ارسال کنند.
آیچلنج نیز با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و هلدینگ فریکو سال گذشته، مسئلهای مشابه با مسئله فوق در صنعت غذایی شناسایی کرد که به اجرای چالش «افزایش پایداری حرارتی ویتامین D3 در روغنهای مایع خوراکی» منجر شد. در این چالش ۱۳ تیم، ۲ شرکت و ۳ شرکتکننده انفرادی طرحهای خود را به دبیرخانه چالش ارسال کردند. پس از انجام داوریها، دو تیم برای ساخت نمونه اولیه برگزیده شدند که هماکنون در حال تکمیل نمونه اولیه خود هستند.