Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت با قابلیت آببندی و کاهش ضریب اصطکاک
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه
چالش نوآوری «ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت با قابلیت آببندی و کاهش ضریب اصطکاک»
رینگ سیل یا رینگ آببندی گلویی اگزوز، یکی از قطعات اگزوز خودرو است که با توجه به طولانی بودن مسیر اگزوز به عنوان یک مفصل میانی وظیفه اتصال دو بخش مختلف اگزوز خودرو و نیز دمپ بخشی از ارتعاشات وارد بر این مجموعه را در حین حرکت دارد. پایه اصلی این قطعه گرافیت به عنوان ماده روانکار جامد به همراه یک سیم توری به عنوان تقویت کننده گرافیت است. در دوره سرویس دهی این قطعه، سطح خارجی آن، در تماس با سایر قطعات، پوشیده از گرافیت میشود که نقش روانکاری و آببندی را در این سطوح اتصال انجام میدهد. اما در آغاز دوره سرویسدهی که سطح فاقد این پوشش گرافیتی است، دراثر تماس سیم توری رینگ سیل با فلنچ صداهای آزاردهندهای در این بخش ایجاد و موجب نارضایتی مصرفکننده میشود. از جمله راهکارهای فعلی به منظور رفع این مساله استفاده از گریس به عنوان مادهای واسط جهت به حداقل رساندن مشکل صدادهی است که فاقد عمر و پایداری مطلوبی است.
در این راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به درخواست شرکت «ایران دلکو»، به دنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت با قابلیت آببندی و کاهش ضریب اصطکاک سطوح» است که قابل جایگزینی با گریس در رینگ سیل اگزوز باشد. کلیه علاقمندان میتوانند به طور رایگان در این چالش شرکت کنند و از تسهیلات حمایتی 50 میلیون ریالی شامل کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی در مرحله اول و جایزه نقدی 200 میلیون ریالی ویژه برنده نهایی چالش بهرهمند شوند که به طور مشترک توسط ستاد توسعه فناوری نانو و شرکت ایران دلکو پرداخت میشود. برندگان مرحله دوم چالش همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاریسازی آن تا مرحله تولید انبوه را با شرکت ایران دلکو خواهند داشت.
اگر ایدهای در ذهن دارید همین حالا دست به کار شوید…
موضوعات محوری و ملاحظات
- *هیچ محدودیتی در انتخاب مواد اولیه مصرفی وجود ندارد اما در دسترس بودن مواد انتخابی اهمیت دارد.
- *روش تولید انتخابی باید تکرارپذیر، مقیاسپذیر و از نظر قیمت تمام شده از قابلیت صنعتی شدن (تولید انبوه) و توجیه اقتصادی برخوردار باشد.
- *ماده یا مواد اولیه مورد استفاده و همچین فرایند ساخت نباید سمی بوده یا برای انسان/محیط زیست مخاطره جدی در بر داشته باشد.
- *ترکیب یا پوشش مورد نظر باید دارای توان سرویسدهی در دماهای بالا (250 تا 500 درجه سانتی گراد) و نیز قادر به تحمیل شوک های دمایی باشد.
- *ضریب اصطکاک پایینی داشته باشد.
- *در شرایط محیطی خورنده پایداری و مقاومت مناسبی داشته باشد.
- *قادر به آببندی مناسب(عدم نشتی) رینگ سیل و کاهش صدادهی آن بویژه در ابتدای دوره سرویسدهی و شروع به کار قطعه باشد.
- *دارای طول عمر و ماندگاری مناسبی در شرایط کاری رینگ سیل باشد.

این چالش بدنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت روانکار و یا نانوپوششی مقاوم به حرارت با قابلیت آببندی و کاهش ضریب اصطکاک سطوح» به عنوان جایگزینی برای گریس با نقطه قطرهای بالا است که هم اکنون به منظور بهبود آببندی و کاهش ضریب اصطکاک لغزشی رینگ سیل(رینگ آببندی گلویی اگزوز) بویژه در دوره ابتدایی سرویس دهی آن مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که محصول نهایی میبایست دارای عمر و پایداری مناسب و توانایی سرویس دهی در دمای بالا باشد.
زمانبندی مراحل
مهر 98
داوری نهایی و اعلام طرح برتر
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
تابستان 98
ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات
برگزیدگان مرحله نخست، دو ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
تیر 98
ارزیابی طرحها و داوری مرحله اول
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
خرداد 98
ثبتنام در سایت و ارسال طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا 18 خردادماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
جوایز
مرحله دوم
200 میلیون ریال
به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد. همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاریسازی آن طرح تا مرحله تولید انبوه با شرکت ایران دلکو میسر خواهد بود.
مرحله اول
50 میلیون ریال
به طرح های برگزیده مرحله اول کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی (به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود) تعلق میگیرد.
حامیان این چالش
.


.
اخبار مرتبط
صنعت خودرو با پیشرفت فناوریها، روندهای برهمزننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]
هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دستهبندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]