کلید واژه را وارد کنید

بهبود عملکرد روغن موتورهای دیزلی و بنزینی با استفاده از نانو افزودنی‌ها

بهبود عملکرد روغن موتورهای دیزلی و بنزینی با استفاده از نانو افزودنی‌ها

درچالش های درجریان
portfolio
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
1 January, 1970
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه

مهلت ثبت‌نام در این چالش پایان یافت!

چالش نوآوری «بهبود عملکرد روغن موتورهای دیزلی و بنزینی با استفاده از نانو افزودنی‌ها»

امروزه روغن‌های موتور علاوه بر روانکاری و کاهش سایش قطعات موتور دارای کارکردهایی نظیر آب بندی فواصل بین قطعات، شست‌وشو و تمیز کردن قطعات از دوده و ترکیبات حاصل از تجزیه روغن و رسوبات، محافظت از سطوح در مقابل زنگ‌زدگي و خوردگي شيميایي، ضربه گیری، معلق نگه داشتن مواد زائد و جلوگیری از رسوب آن‌ها بر روی قطعات نیز هستند. اما از آن‌جایی که روانکارهای مایع قادر نیستند تمامی ویژگی‌های مورد نیاز فوق را به نحوی مطلوب فراهم آورند، به منظور دستیابی به بسیاری از خواص فوق و یا بهبود آن‌ها از افزودنی‌های روغن موتور استفاده می‌شود. در این میان استفاده از نانوافزودنی‌ها با هدف افزایش بازدهی موتور از طریق ارائه خواص فوق و همچنین صرفه‌جویی در مصرف سوخت در سال‌های گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته ‌است. این نانوافزودنی‌ها با چند سازوکار عملکردی شامل تبدیل اصطکاک لغزشی به اصطکاک غلتشی، قابلیت انتقال حرارت بسیار بالا، ترمیم سطوح اصطکاکی و نیز تشکیل فیلم محافظ برروی سطوح اصطکاکی منجر به بهبود و تقویت خواص روانکار مایع پایه می‌شوند. بر همین اساس اخیرا پژوهشگران و شرکت‌های مختلفی نیز نانوافزودنی‌های روغن موتور مختلفی را نظیر افزودنی‌های حاوی فولرین، نانو الماس و نانو فلوئور ارائه کرده‌اند.
هم‌اکنون ما در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بنا به درخواست شرکت «نانو تاو»، به دنبال توسعه راهکارهایی عملی جهت «ساخت نانو افزودنی‌های بهبوددهنده عملکرد روغن موتورهای دیزلی و بنزینی» توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و سایر پژوهشگران و فناوران کشورمان هستیم. کلیه علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش شرکت ‌کنند و از تسهیلات حمایتی 50 میلیون ریالی شامل کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی در مرحله اول و جایزه نقدی 200میلیون ریالی ویژه برنده نهایی چالش بهره‌مند شوند که به طور مشترک توسط ستاد توسعه فناوری نانو و شرکت نانو تاو پرداخت می‌شود. برندگان مرحله دوم چالش همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن تا مرحله تولید انبوه را با شرکت نانو تاو خواهند داشت.

اگر ایده‌ای در ذهن دارید همین حالا دست به کار شوید…

موضوعات محوری و ملاحظات

1-روش انتخابی باید تکرارپذیر، مقیاس‌پذیر و از نظر قیمت تمام شده دارای توجیه اقتصادی باشد.

2-مواد اولیه انتخابی و فرايند توليد آن نبايد براي انسان یا محيط زيست اثرات زيان‌آور سمی و تخريبي داشته باشد.

3-ارزان بودن و سهولت دسترسي و تأمين مواد اوليه مصرفي و فرآيند توليد، از معيارهاي اصلي اين چالش است.

4-مقاومت به خوردگی و سایش را بهبود دهد.

5-افزودنی مورد نظر در محصول نهایی از پایداری مطلوبی برخوردار باشد.

6-منجر به کاهش شفافیت و کدر شدن روغن نگردد.

7-دارای اثرات مخرب و منفی بر سایر مشخصات روغن موتور نظیر ویسکوزیته و دانسیته آن نباشد.

این چالش به دنبال توسعه راهکارهایی مقرون به صرفه جهت ساخت نانو افزودنی‌های بهبوددهنده عملکرد روغن موتورهای دیزلی و بنزینی است به گونه‌ای که علاوه بر بهبود عملکرد روغن، امکان افزایش فواصل تعویض روغن و افزایش طول عمر قطعات موتور و درنهایت بهبود راندمان مصرف انرژی را فراهم آورد.

زمان‌بندی مراحل

مهر 98

داوری نهایی و اعلام طرح برتر

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.

تابستان 98

ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات

برگزیدگان مرحله نخست، دو ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.

اردیبهشت 98

ارزیابی طرح‌ها و داوری مرحله اول

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.

اسفند 97

ثبت‌نام در سایت و ارسال طرح

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا 25 اسفندماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

جوایز

مرحله دوم

200 میلیون ریال

به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد. همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن طرح تا مرحله تولید انبوه با شرکت نانو تاو میسر خواهد بود.

مرحله اول

50 میلیون ریال

به طرح‌های برگزیده مرحله اول کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی (به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود) تعلق می‌گیرد.

حامیان این چالش

.

.

اخبار مرتبط

Hello world 8 می, 2022 مدیرکل سایت

Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
پردازش تصویر 23 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو!
چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو! 2 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

صنعت خودرو با پیشرفت فناوری‌ها، روندهای برهم‌زننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]

تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی
تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی 6 دسامبر, 2020 مدیرکل سایت

هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دسته‌بندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]