Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه
چالش نوآوری «ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی»
خزه، رسوبات زیستی یا بایوفولینگها تجمع ناخواسته میکروارگانیسمها، گیاهان و جانوران دریایی بر روی سطوح غوطهور در آب شناور است که زبری سطح بدنه شناورها را افزایش میدهند و مشکلاتی نظیر افزایش مقاومت اصطکاکی سطح، افزایش تعداد دفعات عملیات تعمیر کشتی در خشکی و نیز تخریب پوشش اعمال شده بر روی سطح کشتی را در پی دارند. تاکنون راهکارهای مختلفی به منظور رفع چالش تجمع بایوفولینگ در سطوح شناورها ارائه شده است، نظیر فناوری پوششهای CDPs (سیستمهای آزادسازی کنترل شده زیستکشها)، پوششهای Tin free- SPC (کوپلیمرهای خود ساینده عاری از قلع) و پوششهای سیلیکونی رهاکننده خزه که در سالهای اخیر توسعه یافتهاند. هرچند همچنان پژوهشهای فراوانی در جهت تولید پوششهای دریایی با کارایی بالاتر و سازگار با محیط زیست صورت میگیرد که محصولات ضد خزه و رسوب و نیز رهاکنندههای خزه یا رسوبات که اجرام دریایی صرفا با اعمال نیروی مکانیکی یا هیدرودینامیکی از روی سطح زودوده میشوند، از آن جملهاند.
در این راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بنا به درخواست شرکت تولیدی و صنعتی «گوهرفام»، به عنوان یکی از تولیدکنندگان برتر کشور در زمینه تولید رنگ و پوششها، به دنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی» است. کلیه علاقمندان میتوانند به طور رایگان در این چالش شرکت کنند و از تسهیلات حمایتی 50 میلیون ریالی شامل کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی در مرحله اول و جایزه نقدی 300 میلیون ریالی ویژه برنده نهایی چالش بهرهمند شوند که نیمی از آن توسط ستاد توسعه فناوری نانو و نیمی دیگر در صورت توافق همکاری با شرکت گوهرفام از سوی آن شرکت پرداخت میشود. برندگان مرحله دوم چالش همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاریسازی آن تا مرحله تولید انبوه با شرکت گوهرفام را خواهند داشت.
اگر ایدهای در ذهن دارید همین حالا دست به کار شوید …
موضوعات محوری و ملاحظات
1- روش انتخابی باید تکرارپذیر، مقیاسپذیر و از نظر قیمت تمام شده از قابلیت صنعتی شدن (تولید انبوه) برخوردار باشد.
2- ماده یا مواد اولیه مورد استفاده و همچین فرایند ساخت و اعمال پوشش روی سطح نباید سمی بوده یا برای انسان/محیط زیست مخاطره جدی در بر داشته باشد.
3- ارزان بودن و سهولت دسترسي و تأمين مواد اوليه مصرفي و فرآيند توليد، از معيارهاي اصلي اين چالش است.
4- روش انتخابی باید از نظر قیمت تمام شده از قابلیت صنعتی شدن (تولید انبوه) برخوردار باشد.
5- در شرایط عملیاتی پایداری و ماندگار مناسبی دستکم به مدت 2 سال داشته باشد.
6- دارای عملکردی مطلوب در خواص ضدخزه یا رهاکننده خزه باشد.
7- پوشش تولیدی باید از چسبندگی مناسبی برخوردار باشد.
8- در برابر خراش و خوردگی مقاوم باشد.

این چالش به دنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی» است که مانع از تجمع خزه، جلبکها و بایوفولینگها در سطوح غوطهور در آب شناورها شود و دارای کارایی بالا، طول عمر مناسب، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست باشد.
زمانبندی مراحل
آبان 98
داوری نهایی و اعلام طرح برتر
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
تابستان 98
ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات
برگزیدگان مرحله نخست، سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
خرداد 98
ارزیابی طرحها و داوری مرحله اول
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
اردیبهشت 98
ثبتنام در سایت و ارسال طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا 24 اردیبهشتماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
جوایز
مرحله دوم
300 میلیون ریال
به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد. همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاریسازی آن طرح تا مرحله تولید انبوه با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو و شرکت تولیدی و صنعتی گوهرفام میسر خواهد بود.
مرحله اول
50 میلیون ریال
به طرحهای برگزیده مرحله اول کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی
(به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود)
تعلق میگیرد.
حامیان این چالش
.


.
اخبار مرتبط
صنعت خودرو با پیشرفت فناوریها، روندهای برهمزننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]
هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دستهبندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]