کلید واژه را وارد کنید

چالش نوآوری: ایجاد خواص خودتمیزشوندگی و ضدالکتریسیته ساکن در سطح پنل‌های خورشیدی

چالش نوآوری: ایجاد خواص خودتمیزشوندگی و ضدالکتریسیته ساکن در سطح پنل‌های خورشیدی

درچالش های بسته
portfolio
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
1 January, 1970
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه

مهلت ثبت‌نام در این چالش پایان یافت!

چالش نوآوری: ایجاد خواص خودتمیزشوندگی و ضدالکتریسیته ساکن در سطح پنل‌های خورشیدی

امروزه استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی به عنوان یکی از منابع اصلی تولید انرژی از سوی کشورهای مختلفی مورد توجه قرار گرفته و سرمایه‌گذاری‌ها در این راستا رو به گسترش است. در این میان یکی از چالش‌های بکارگیری سلول‌های خورشیدی بویژه در نیروگاه‌ها، مساله آلودگی سطح پنل‌ها به علل مختلف نظیر گردوغبار است که موجب کاهش کارایی و بازده عملکردی آن‌ها می‌شود. از طرفی تمیز کردن سطح پنل‌های خورشیدی نیز زمان‌بر و هزینه‌بر است و موادشوینده مورد استفاده می‌توانند به‌سادگی موجب خوردگی و آسیب سطح فریم سلول‌ها و پنل شوند. از جمله راهکارهای غلبه بر این چالش استفاده از پوشش‌هایی با ویژگی خودتمیزشونده و ضدالکتریسیته ساکن جهت جلوگیری از چسبندگی و ایجاد آلودگی‌ها در سطح این صفحات خورشیدی است. این پوشش‌ها مانع از نشست و شکل‌‎گیری لایه‌های فشرده جرم، لکه و گردوخاک در سطح پنل‌های خورشیدی شده، نیاز به شست‌وشوی پنل‌ها در فواصل زمانی کوتاه را از بین برده و از طرفی نیاز به استفاده از شوینده‌های قوی را جهت پاک کردن سطح پنل‌ها از بین می‌برند.

در این راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بنا به درخواست شرکت «سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر» از شرکت‌های فعال در حوزه بهره‌برداری از انرژی خورشیدی، به دنبال توسعه راهکاری بر پایه فناوری نانو جهت «ایجاد خاصیت ضدالکتریسیته ساکن و خودتمیزشوندگی در سطوح پنل‌های خورشیدی» است. کلیه علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش شرکت‌کنند و از تسهیلات حمایتی 50 میلیون ریالی شامل کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی در مرحله اول و جایزه نقدی 200 میلیون ریالی ویژه برنده نهایی چالش بهره‌مند شوند که به طور مشترک توسط ستاد توسعه فناوری نانو و شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر پرداخت می‌شود. برندگان مرحله دوم چالش همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن تا مرحله تولید انبوه با شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر را خواهند داشت.

اگر ایده‌ای در ذهن دارید همین حالا دست به کار شوید…

موضوعات محوری و ملاحظات

ماده یا مواد اولیه مورد استفاده و همچین فرایند اعمال پوشش روی سطح نباید سمی بوده یا برای انسان/محیط زیست مخاطره جدی در بر داشته باشد.

  • 1-هیچ محدودیتی در انتخاب مواد اولیه مصرفی وجود ندارد اما در دسترس بودن مواد انتخابی اهمیت دارد.
  • 2-هیچ محدودیتی در انتخاب روش یا رویکرد خود تميزشوندگي وجود ندارد؛ البته روش انتخابی جهت اعمال پوشش بر روی سلولهای خورشیدی بايد به شکلی تکرارپذیر و مقیاس‌پذیر قابل اجرا به صورت صنعتي باشد.
  • 3-راهکار پیشنهادی باید قادر به ایجاد هم‌زمان خاصیت خودتمیزشوندگی و ضدالکتریسیته ساکن در سطح پنل‌های خورشیدی باشد، به گونه‌ای که مانع از نشست و چسبندگی لایه‌های گرد و خاک و سایر آلودگی‌ها به سطح پنل شود و امکان شست‌وشوی آن را بدون استفاده از مواد شوینده و صرف زمان و انرژی زیاد فراهم نماید.
  • 4-خاصیت ایجاد شده در سطح پنل خورشیدی می‌بایست در برابر عوامل محیطی نظیر گرد و غبار، اشعه فرابنفش و تغییرات دمایی، رطوبت و نیز در جریان شست‌وشو با شوینده‌های ضعیف و آب پایداری مناسبی داشته باشند.
  • 5-خاصیت ایجاد شده باید دارای ماندگاری مناسبی باشد و در صورت نیاز امکان تجدید اعمال آن بر سطح پنل پس از انقضای دوره ماندگاری بدون نیاز به فرایند‌های پیچیده و در محل وجود داشته باشد.
  • 6-ایجاد خاصیت مذکور در سطح پنل سلول خورشیدی نباید بر شفافیت سطح و بویژه عملکرد نهایی سلول و بازده خروجی آن اثر منفی و مخرب داشته باشد.
  • 7-راهکار پیشنهادی می‌بایست از نظر هزینه و قیمت تمام شده دارای توجیه اقتصادی باشد.

مساله محوری این چالش ارائه راهکاری بر پایه فناوری نانو جهت ایجاد خاصیت خودتمیزشوندگی و ضدالکتریسیته ساکن در سطوح سلولهای خورشیدی می باشد به گونه ای که در برابر عوامل محیطی نظیر گرد و غبار، اشعه فرابنفش، سایش و تغییرات دمایی پایداری و ماندگاری مناسبی داشته باشند.

زمان‌بندی مراحل

شهریور 98

داوری نهایی و اعلام طرح برتر

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.

تابستان 98

ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات

برگزیدگان مرحله نخست، دو ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.

اردیبهشت 98

ارزیابی طرح‌ها و داوری مرحله اول

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.

دی و بهمن 97

ثبت‌نام در سایت و ارسال طرح

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا 18 اسفندماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

جوایز

مرحله دوم

200 میلیون ریال

به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد. همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن طرح تا مرحله تولید انبوه با شرکت غدیر میسر خواهد بود.

مرحله اول

50 میلیون ریال

به طرح های برگزیده مرحله اول کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی (به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود) تعلق می‌گیرد.

حامیان این چالش

.

.

اخبار مرتبط

Hello world 8 می, 2022 مدیرکل سایت

Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
پردازش تصویر 23 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو!
چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو! 2 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

صنعت خودرو با پیشرفت فناوری‌ها، روندهای برهم‌زننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]

تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی
تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی 6 دسامبر, 2020 مدیرکل سایت

هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دسته‌بندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]