Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
چالش نوآوری: طراحی و ساخت سامانههای پیشتصفیه آب و پساب
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه
چالش نوآوری: «طراحی و ساخت سامانههای پیشتصفیه آب و پساب»
با توجه به رشد چشمگیر تقاضای آب و کمبود منابع آبی در بسیاری از نقاط جهان، امروزه تصفیه پسابها، فاضلابها و آبهای خاکستری بیش از پیش مورد توجه قرار گرفتهاند. اما آب ورودی به هریک از این سامانهها و فرآیندهای تصفیه نظیر اسمزمعکوس، نانوفیلتراسیون یا الترافیلتراسیون بسته به نوع آب یا پساب ورودی و طراحی سیستمهای تصفیه درنظر گرفته شده میبایست قبل از تماس با سیستم تصفیه به کمک روشهای مکانیکی یا شیمیایی آمادهسازی شوند تا اختلالی در عملکرد فرآیندهای بعدی ایجاد نشود. این عملیات که در اصطلاح پیش تصفیه نامیده میشود، شامل روشهای مکانیکی، شیمیایی و یا ترکیبی از هردو است که بسته به نوع کاربرد نهایی انتخاب میشوند و البته هریک دارای معایب و چالشهایی نظیر عدم کارایی مطلوب در جداسازی، تولید آلایندههای جانبی، انرژی مصرفی زیاد و بویژه هزینهی بالا نیز هستند. به منظور رفع این چالشها و ارائه راهکارهایی عملیاتی پژوهشهای علمی و صنعتی بسیاری در جریان است که استفاده از فناوری نانو موضوع تمرکز بخش زیادی از این پژوهشهاست. به گونهای که بازار محصولات نانوساختار مورد استفاده در تصفیه آب در سال 2010 حدود 4.1 میلیارد دلار بوده است.
در این راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با همکاری شتابدهنده تخصصی حوزه آب «واتک»، به دنبال توسعه و تجاریسازی راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «طراحی و ساخت سامانههای پیشتصفیه آب و پساب » است. کلیه علاقمندان میتوانند به طور رایگان در این چالش شرکت کنند و در صورت برگزیده شدن در مرحله اول و توافق همکاری با شتابدهنده واتک از خدمات و تسهیلات حمایتی واتک شامل تامین سرمایه اولیه ساخت محصول، فضای استقرار و امکانات زیرساختی نظیر تجهیزات آزمایشگاهی، مشاوره و آموزشهای حوزه کسبوکار و نیز حمایت 70 میلیون ریالی ستاد توسعه فناوری نانو شامل کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی در جریان مرحله دوم چالش بهرهمند شوند. در پایان برنده نهایی چالش علاوه بر دریافت جایزه 200 میلیون ریالی که به طور مشترک از سوی ستاد توسعه فناوری نانو و شتابدهنده واتک پرداخت میشود، از تسهیلات حمایتی ویژه ستاد توسعه فناوری نانو در جهت توسعه طرح خود تا مرحله تولید تجاری با همکاری شتابدهنده واتک بهرهمند خواهد شد.
موضوعات محوری و ملاحظات
1- مقیاسپذیری و تکرارپذیری؛ روش پیشنهادی باید امکان تکرار و افزایش مقیاس داشته باشد، زیرا هدف نهایی ساخت فیلتر در مقیاس انبوه و صنعتی است.
2- از نظر قیمت تمام شده از قابلیت صنعتی شدن (تولید انبوه) و توجیه اقتصادی بویژه در مقایسه با روشها و محصولات موجود برخوردار باشد.
3- مواد اولیه مورد استفاده، فرآیند ساخت و نیز محصول نهایی نباید سمی بوده یا برای انسان/محیط زیست مخاطره جدی در بر داشته باشد.
4- ارزان بودن و سهولت دسترسي و تأمين مواد اوليه مصرفي و فرآيند توليد، از معيارهاي اصلي اين چالش است.
5- دارای طراحی مناسب برای یک سامانه پیشتصفیه به منظور بکارگیری عملیاتی آن در مصارف مختلف صنعتی باشد.
6- دارای پایداری و عمر مطلوبی باشد و افت فشار آن بالا نباشد.
7- سیستم و یا فرآیند پیشنهادی بایستی توانایی عملیاتی شدن را با حداقل هزینه داشته باشد.
این چالش به دنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «طراحی و ساخت سامانههای پیشتصفیه آب و پساب» است. سامانه مورد نظر میتواند شامل هریک از انواع سیستمهای پیشتصفیه موجود برای سامانههای اسمزمعکوس، نانوفیلتراسیون یا الترافیلتراسیون و با هدف جداسازی هریک از آلودگی های بیولوژیکی، ذرات معلق، کلوئیدی، آلی (ارگانیک)، معدنی و یا اکسنده باشد. روش مورد نظر هم چنین میتواند شامل اصلاح یا بهبود یکی از روشهای ارتقا کارتریجهای کنونی، استفاده از رزینها و سختیگیرها، میکرو فیلتر ها و یا منعقدکنندهها نیز باشد. نوع طراحی فرآیند و سامانه پیشتصفیه آزاد است، با این وجود در ادامه چند محور پیشنهادی که میتوانند موضوع ارائه طرح باشند ارائه شده است.
- *طراحی روشی برای پیش تصفیه با هدف کاهش مواد آلی (NOM) ورودی به سیستم اسمز معکوس و بهبود عملکرد آن
- *طراحی روشی برای پیش تصفیه مواد آلی (NOM) آب های سطحی ورودی به تصفیه خانه ها با آب موجود
- *طراحی روشی برای پیش تصفیه RO با هدف تولید مدیاهایی با سطح ویژه بالا برای مصرف در سیستم هایی با بستر آکنده
- *ارتقاء فیلترهای شنی و افزایش کارایی برای کسب کیفیت بهتر تصفیه پساب و فاضلاب
زمانبندی مراحل
بهمن 98
داوری نهایی و اعلام طرح برتر
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
شهریور و مهر 98
ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات
برگزیدگان مرحله نخست، چهار ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
تیر و مرداد 98
ارزیابی طرحها و داوری مرحله اول
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
خرداد و تیر 98
ثبتنام در سایت و ارسال طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا 30 تیرماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
جوایز
مرحله دوم
200 میلیون ریال
جایزه نقدی به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد. همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری تا مرحله تولید تجاری با حمایت ستاد نانو و «شتابدهنده واتک» میسر خواهد بود.
مرحله اول
70 میلیون ریال
کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی به طرحهای برگزیده مرحله اول جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی (به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود) تعلق میگیرد.
حامیان این چالش
.


.
اخبار مرتبط
صنعت خودرو با پیشرفت فناوریها، روندهای برهمزننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]
هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دستهبندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]