کلید واژه را وارد کنید

کاهش غلظت آمین مورد نیاز در فرآیند شیرین‌سازی گاز با استفاده از فناوری نانو

کاهش غلظت آمین مورد نیاز در فرآیند شیرین‌سازی گاز با استفاده از فناوری نانو

درچالش های درجریان
portfolio
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
1 January, 1970
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه

مهلت ثبت‌نام در این چالش پایان یافت!

چالش نوآوری «کاهش غلظت آمین مورد نیاز در فرآیند شیرین‌سازی گاز با استفاده از فناوری نانو»

محلول آمین نقش اصلی را در حذف H2S طی فرآیند شیرین‌سازی گاز ترش در پالایشگاه‌ها بر عهده دارد. در جریان این فرآیند گاز ترش ورودی طي عبور از يك برج جذب سيني‌دار در تماس و تبادل جرم با محلول آمين قرار مي‌گيرد و تمامي H2S از گاز ترش جدا و تصفیه مي‌شود. میزان H2S موجود در گاز ترش ورودی به واحدهای پالایشگاه حدود ppm 7000 است که این مقدار در گاز شیرین خروجی باید به زیر ppm 3 برسد. اما طبق بررسی‌ها به نظر مي‌رسد كه در فرآيند فوق، تمامي ظرفيت جذب آمين برای حذف H2S استفاده نمي‌شود. بخشي از ظرفيت آن توسط CO2 كه ميل به جذب توسط آمين دارد، اشغال شده و بخشي نيز بدون جذب گاز اسيدي خالي مانده و در چرخه گردش مي‌كند. از این رو باتوجه به هزینه بالا و مشکلات در تامین و واردات محلول آمين مصرفي همواره سعی بر آن است بخش بیشتری از ظرفیت آمین به جذب H2S اختصاص یابد و بدین طریق با بهبود کارایی فرآیند شیرین‌سازی و كيفيت گاز اسيدي خروجي از برج احيا، امکان كاهش غلظت آمين(MDEA) در محلول در گردش فراهم شود.

در این راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به درخواست «پالایشگاه ششم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی»، به دنبال توسعه راهکارهایی عملی جهت «کاهش غلظت آمین مورد نیاز در فرآیند شیرین سازی گاز ترش با استفاده از فناوری نانو» است. کلیه علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش شرکت ‌کنند و از تسهیلات حمایتی 50 میلیون ریالی شامل کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی در مرحله اول و جایزه نقدی 200 میلیون ریالی ویژه برنده نهایی چالش بهره‌مند شوند. برندگان مرحله دوم چالش همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن تا مرحله تولید انبوه را با حمایت و پشتیبانی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و پالایشگاه ششم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی خواهند داشت.

موضوعات محوری و ملاحظات

1- روش انتخابی باید تکرارپذیر، مقیاس‌پذیر و از نظر قیمت تمام شده دارای توجیه اقتصادی باشد.

2- روش ساخت و انتخاب مواد و فرايند توليد آن نبايد به گونه‌اي باشد که اثرات زيان‌آور سمی و تخريبي براي انسان یا محيط زيست ايجاد کند.

3- ارزان بودن و سهولت دسترسي و تأمين مواد اوليه مصرفي و فرآيند توليد، از معيارهاي اصلي اين چالش است.

4- راهکار پیشنهادی می‌بايست قادر به کاهش دست‌کم 5 درصدی غلظت آمین در فرآیند شیرین‌سازی گاز باشد.

5- محصول نهایی از پايداري و ماندگاری مطلوبي برخوردار باشد. به عنوان مثال ته‌نشین نشده یا همراه گاز از برج خارج نشود و نياز به تزريق مداوم و پرهزينه نداشته باشد.

6- در سامانه فيلتراسيون از آمين جدا و حذف نشود.

7- در شرايط عملياتي برج‌هاي جذب و احيا دچار تغييرات شيميايي ناخواسته نشود.

8- اثر خورندگی یا سایشی شدید در تجهیزات و سامانه‌ها نداشته باشد.

9- میزان فومینگ(Filtration Package) را در برج شیرین‌سازی بالا نبرد.

این چالش به دنبال توسعه راهکارهایی مقرون به صرفه جهت کاهش دست‌کم 5 درصدی غلظت آمین مورد نیاز در فرآیند شیرین سازی گاز ترش با استفاده از فناوری نانو است به گونه‌ای که سازگار با سیستم و فرآیند موجود بوده و اختلالی در کارکرد واحد شیرین‌سازی ایجاد نکند.

زمان‌بندی مراحل

آبان 98

داوری نهایی و اعلام طرح برتر

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.

تابستان 98

ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات

برگزیدگان مرحله نخست، سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.

خرداد 98

ارزیابی طرح‌ها و داوری مرحله اول

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.

اردیبهشت 98

ثبت‌نام در سایت و ارسال طرح

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا 21 اردیبهشت‌ماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

جوایز

مرحله دوم

200 میلیون ریال

به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد. همچنین فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن طرح تا مرحله تولید انبوه با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو  و پالایشگاه ششم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی میسر خواهد بود.

مرحله اول

50 میلیون ریال

به طرح‌های برگزیده مرحله اول کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی
(به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود)
تعلق می‌گیرد.

حامیان این چالش

.

.

اخبار مرتبط

Hello world 8 می, 2022 مدیرکل سایت

Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
پردازش تصویر 23 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو!
چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو! 2 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

صنعت خودرو با پیشرفت فناوری‌ها، روندهای برهم‌زننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]

تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی
تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی 6 دسامبر, 2020 مدیرکل سایت

هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دسته‌بندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]