کلید واژه را وارد کنید

اصلاح کود فسفاته به‌ منظور جلوگیری از نامحلول شدن و تثبیت آن در خاک

اصلاح کود فسفاته به‌ منظور جلوگیری از نامحلول شدن و تثبیت آن در خاک

درچالش های درجریان
portfolio
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
1 January, 1970
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه

مهلت ثبت‌نام در چالش نوآوری افزایش حلالیت کود فسفاته پایان یافت!

پوستر تمدید چالش کود فسفاته

اصلاح کود فسفاته به ‌منظور جلوگیری از نامحلول شدن و تثبیت آن در خاک

کود فسفاته از اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان مواد مغذی برای رشد گیاهان است. اما این کودها حلالیت پایینی در آب دارند و بخش قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها در خاک ثبیت و از دسترس گیاه خارج می‌شوند. این مسئله علاوه بر کاهش راندمان کود فسفاته، پیامدهای زیست‌محیطی مخربی نیز به همراه دارد. از این رو هر گونه راهکاری که به کاهش انباشت فسفر در خاک منجر شود، منافع بسیاری به دنبال دارد.

به همین جهت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و با هدف «اصلاح کود فسفاته به‌منظور جلوگیری از نامحلول شدن و تثبیت آن در خاک»، به دنبال توسعه راهکارهای پیشنهادی مبتنی بر نانوفناوری به منظور افزایش حلالیت کود فسفاته در آب و جلوگیری از تثبیت آن در خاک است. کلیه علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش ثبت‌نام کنند. برنده نهایی در این چالش، جایزه نقدی 30 میلیون تومانی را از آن خود خواهد کرد.

هدف محوری و ملاحظات فنی چالش

راهکار پیشنهادی باید:

*میزان حلالیت کود فسفاته (کود دی‌آمونیم فسفات یا سوپرفسفات تریپل گرانوله یا سوپرفسفات ساده) را در آب افزایش دهد.

*میزان رطوبت، ازت آمونیاکی برحسب NH4-N، فسفر محلول در آب، فسفر قابل جذب، دانه‌بندی، غلظت کادمیم، غلظت سرب و رنگ کود دی‌آمونیم فسفات پس از اعمال فرآیند مطابق استاندارد ملی ایران با شماره 129 باشد.

*میزان رطوبت، فسفر محلول در آب، فسفر کل، اسید فسفریک آزاد، اندازه دانه‌بندی، غلظت کادمیم و غلظت سرب کود سوپرفسفات تریپل گرانوله پس از اعمال فرآیند مطابق با استاندارد ملی ایران با شماره 130 باشد.

*میزان رطوبت، فسفر محلول در آب، سولفات محلول در آب، اسید فسفریک آزاد، اندازه دانه‌بندی، غلظت کادمیم و غلظت سرب کود سوپر فسفات ساده پس از اعمال فرآیند مطابق با استاندارد ملی ایران با شماره 5614 باشد.

*بهبود راندمان کود فسفاته

*دوستدار محیط‌زیست و زیست‌تخریب‌پذیر باشد.

*چسبندگی بالا به سطوح بیولوژیک داشته باشد.

*ماده یا مواد اولیه مورد استفاده و همچنین فرآیند اعمال فرآیند روی ذرات کود نباید سمی باشد یا برای انسان و محیط زیست مخاطره جدی در برداشته باشد.

*روش انتخابی باید توجیه اقتصادی و قابلیت صنعتی‌شدن (تولید انبوه) برخوردار باشد.

*دسترسی و سهولت تامین مواد اولیه و ملزومات فرآیند ساخت در نظر گرفته شود.

کود فسفاته

کودهای در اندازه نانو به راحتی توسط گیاهان جذب می‌شوند و غلظت کود نانو موردنیاز در عمل نسبت به همتای غیر نانویی آن در مقیاس عمده کمتر است. رهایش آهسته این کودها کاربرد مکرر و بیش از حد آن را به حداقل می‌رساند. لذا این چالش به دنبال توسعه راهکارهای پیشنهادی مبتنی بر نانوفناوری به منظور افزایش حلالیت کود فسفاته در آب و جلوگیری از تثبیت آن در خاک است.

زمان‌بندی مراحل

دی 99

داوری نهایی و اعلام طرح برتر

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.

آبان و آذر 99

ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات

برگزیدگان مرحله نخست، سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.

مهر 99

ارزیابی طرح‌ها و داوری مرحله اول

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.

شهریور 99

ثبت‌نام در سایت و ارسال طرح

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا 31 شهریورماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

جوایز

در مرحله دوم

30 میلیون تومان

به برنده نهایی چالش که موفق به تکمیل مستندات آزمایشگاهی و ارائه نتایج آزمونهای معیّن، شده‌ است، تعلق می‌گیرد. شرکت‌کننده‌ای که بهترین نتیجه را در ارزیابی‌های فنی و اقتصادی بدست آورد ضمن دریافت جایزه، می‌تواند از سایر حمایت‌های تجاری‌سازی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بهره‌مند شود.

در مرحله اول

7 میلیون تومان

به طرح های برگزیده مرحله اول، کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی (به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود) تعلق می‌گیرد.

حامیان این چالش

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
شرکت خدمات حمایتی کشاورزی

اخبار مرتبط

Hello world 8 می, 2022 مدیرکل سایت

Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
پردازش تصویر 23 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو!
چالش نوآوری ده‌هزاردلاری شرکت فوکس واگن: طرح‌های تجاری آینده صنعت خودرو! 2 فوریه, 2021 مدیرکل سایت

صنعت خودرو با پیشرفت فناوری‌ها، روندهای برهم‌زننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]

تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی
تدوین اطلس توانمندی‌ها در حوزه هوش مصنوعی 6 دسامبر, 2020 مدیرکل سایت

هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دسته‌بندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]