Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
چالش نوآوری «دستیابی به مقاومت غلتشی رده A در تایر TBR با استفاده از نانومواد»
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه
دستیابی به مقاومت غلتشی رده A توام با چنگزنی خیس رده A و حفظ حداکثری مقاومت سایشی رویه تایر TBR با استفاده از نانومواد
تایرها کامپوزیتهایی هستند که برای ساختن آنها از بیش از 15 آمیزه لاستیکی استفاده میشود و باید برای طراحی آنها از دانش و مهندسی ویژهای بهره گرفت. یکی از چالشهای این حوزه، رسیدن به حد مطلوبی از مقاومت غلتشی، قابلیت چنگزنی بر سطوح خیس و مقاومت سایشی است.
به همین جهت آیچلنج با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و گروه صنعتی بارز، به دنبال توسعه راهکارهای موجود مبتنی بر فناوری نانو به منظور «کاهش مقاومت غلتشی، افزایش قدرت چنگزنی خیس تایر خودرو و حفظ حداکثری مقاومت سایشی» است. کلیه علاقمندان میتوانند به طور رایگان در این چالش ثبتنام کنند. به برنده نهایی این چالش جایزه 30 میلیون تومانی اعطا میشود.
هدف محوری و ملاحظات فنی چالش
*کاهش مقاومت غلتشی جهت دستیابی به رده انرژی A
*بهبود خاصیت چنگزنی خیس جهت دستیابی به رده انرژی A
*برآوردهکردن نیازمندیهای تایر در آزمونهای Indoor و Outdoor
*حفظ مقاومت سایشی و دوام بالا
*عدم ایجاد اثر منفی روی سایر عملکردهای تایر
*روش انتخابی باید تکرارپذیر و مقیاسپذیر باشد.
*روش پیشنهادی باید توجیه اقتصادی داشته باشد.
*ماده یا مواد اولیه مورد استفاده و همچنین فرآیند ساخت نباید سمی بوده یا برای انسان و محیط زیست مخاطره جدی به همراه داشته باشد.
*ارزان بودن، سهولت دسترسی و تامین مواد اولیه مصرفی و فرآیند تولید از معیارهای اصلی این چالش است.

این چالش نوآوری بهدنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو با هدف کاهش مقاومت غلتشی و افزایش قدرت چنگزنی خیس تایر خودرو است. این راهکارها نباید به افت مقاومت سایشی تایر منجر شوند. استفاده از نانوذرات سیلیکا در آمیزههای تایر میتواند میزان مقاومت غلتشی را کاهش دهد اما مهم آمیختگی سیلیکا و آمیزه در مقیاس صنعتی است. کاهش میزان مقاومت غلتشی ناشی از پخش مناسب ذرات سیلیکا، توزیع مناسب آنها در بستر آمیزه و همچنین برهمکنش با زنجیرههای پلیمری است. همچنین تغییر ترکیبات آمیزه از نوع الاستومر تا سیستم پخت نیز میتواند بر دستیابی به مقاومت غلتشی رده A تاثیرگذار باشد.
بازار جهانی تایر با مقاومت غلتشی پایین (و مقاومت سایشی بالا) در سال 2017 به مبلغ 5/60 میلیارد دلار برآورد شد و پیشبینی میشود در بازه زمانی 2018 تا 2025 با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۲٫۳ درصد افزایش یابد. بازار جهانی تایرهای پیشرفته (شامل تایرهای با مقاومت غلتشی پایین، خاصیت چنگزنی خیس بالا و مقاومت سایشی مناسب) در سال 2020 به مقدار 7/248 میلیون دلار آمریکا میرسد. مصرف داخلی لاستیک برای بازار مصرف و کارخانههای خودروسازی سالانه ۱۵ میلیون حلقه است و به این تعداد هر ساله اضافه میشود. شرکتهای یوکوهاما، کوپر، بریجستون و کانتیننتال از جمله شرکتهایی هستند که لاستیک با مقاومت غلتشی کم تولید و به بازار عرضه میکنند.
زمانبندی مراحل
بهمن 99
داوری نهایی و اعلام طرح برتر
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
آذر و دی 99
ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات
برگزیدگان مرحله نخست، سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
آبان 99
ارزیابی طرحها و داوری مرحله اول
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
مهر 99
ثبتنام در سایت و ارسال طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا 12 مهرماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
جوایز
در مرحله دوم
30 میلیون تومان
به برنده نهایی چالش که موفق به تکمیل مستندات آزمایشگاهی و ارائه نتایج آزمونهای معیّن، شده است، تعلق میگیرد. شرکتکنندهای که بهترین نتیجه را در ارزیابیهای فنی و اقتصادی بدست آورد ضمن دریافت جایزه، میتواند از سایر حمایتهای تجاریسازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بهرهمند شود.
در مرحله اول
7 میلیون تومان
به طرح های برگزیده مرحله اول، کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی (به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود) تعلق میگیرد.
حامیان این چالش


اخبار مرتبط
صنعت خودرو با پیشرفت فناوریها، روندهای برهمزننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]
هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دستهبندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]