Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
فراخوان حمایت از طرح: در حوزه توسعه کاربردهای فناوری الکترونیک چاپی در منسوجات هوشمند
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه
فراخوان حمایت از طرح: در حوزه توسعه کاربردهای فناوری الکترونیک چاپی در منسوجات هوشمند
بازار منسوجات هوشمند چشمانداز روشنی را طی سالهای آینده نشان میدهد و سرمایهگذاریهای بسیاری در سطح جهان برای توسعه روشهای تولید و ارتقای کارایی این محصولات میشود. یکی از راهکارهای شاخص تولید این محصولات استفاده از فناوری الکترونیک چاپی (بر روی پارچه و منسوجات) است.
در این راستا نیز مرکز توسعه الکترونیک چاپی (IPEC) با همکاری ستاد توسعه فناوری نانو در قالب یک برنامه حمایتی ویژه و اختصاص بیش از 200 میلیون تومان تسهیلات برای هر تیم منتخب، به دنبال تجاریسازی دستاوردهای شرکتهای فناور و گروههای پژوهشی فعال یا علاقمند به حوزه «منسوجات هوشمند مبتنی بر فناوری الکترونیک چاپی» و رشد کسبوکارهای ایرانی در این حوزه هستند.
اگر ایدهای در ذهن دارید همین حالا دست به کار شوید…
موضوعات محوری و ملاحظات

این فراخوان با محوریت حمایت از توسعه «کاربردهای فناوری الکترونیک چاپی در منسوجات هوشمند» است. از این نظر هر طرح پیشنهادی را که مبتنی بر استفاده از فناوری الکترونیک چاپی (رسانا یا نیمهرسانا) باشد و تولید منسوجی هوشمند را به عنوان محصول نهایی هدف قرار دهد، شامل میشود.
طرحهای مرتبط با هر یک از چهار محور پیشنهادی زیر در اولویت قرار خواهند داشت:
- *پوشاک با قابلیت سنجش علائم زیستی
- *پارچه یا البسه با قابلیت ذخیرهسازی انرژی
- *حسگرهای پوشیدنی
- *منسوجات و البسه حافظهدار
- *طرحهای ارسالی میبایست مبتنی بر استفاده از فناوری چاپ رسانا یا نیمهرسانا باشند.
- *هدف طرح ساخت یک منسوج هوشمند به عنوان محصول باشد و قادر به رفع یک نیاز معین بالفعل یا بالقوه باشد. محدودیتی برای کاربرد هدف نیز وجود ندارد.
- *محصول نهایی باید قابلیت پوشیدن و انعطافپذیری داشته باشد.
- *طرح کلی فرآیند تولید و اجزاء مختلف محصول مورد نظر شفاف باشد هرچند که صاحب طرح امکان یا قصد ساخت تمامی اجزا آن را نداشته باشد.
- *محدودیتی در نوع مواداولیه یا روش تولید وجود ندارد اما ملاحظاتی نظیر زیستسازگاری، تکرارپذیری و مقیاس پذیری تولید و امکان دسترسی و تامین مواد یا تجهیزات در نظر گرفته شود.
- *گروه یا افراد ارائهدهنده طرح میبایست حداقل بر بخشی از فرآیند اصلی ساخت محصول نهایی اشرافی قابل قبول داشته باشند و در سایر بخشها نیز از نیازمندیهای طرح خود در مرحله اجرا آگاهی داشته باشند.
- *الزامی به ساخت جوهر توسط صاحب طرح نیست و میتواند جوهر مورد نظر را خریداری نماید. اما در صورت ساخت و توسعه فرمولاسیون جوهر مورد نیاز طرح توسط خود ارائه دهنده یا از طرف تامین کننده داخلی، حمایت ویژه صورت میپذیرد.
لازم به یادآوری است هدف این فراخوان حمایت از تجاریسازی دستاوردهای فناورانه گروههای پژوهشی و فناور مستعد است و محدودیتی برای تعداد تیمهای مورد پذیرش وجود ندارد. از این نگاه فرآیند ارزیابی طرحها نیز صرفا به جهت انتخاب طرحهایی با شانس موفقیت بالاتر در مرحله تجاریسازی اجرا میگردد.
زمانبندی مراحل
بهار 99
ساخت نمونه نهایی
طرحها و تیمهایی که در بخش قبل موفق به اثبات فناوری نمونه اولیه خود شده و تاییدیه نانومقیاس را دریافت نمایند، وارد فاز حمایتی بعدی خواهند شد. در این مرحله هدف دستیابی به نمونهای از محصول است که امکان تولید انبوه و تکرارپذیر آن به شکلی تجاری میسر باشد. از اینرو طی بازهای 4 ماهه تیمهای حاضر ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی مربوط به طرح خود، میبایست تا مدل و طرح کسبوکار خود را جهت عرضه محصول به بازار تدوین نمایند. در این مرحله ابعادی از طرح نظیر دستیابی به فرآیندی تکرارپذیر جهت تولید آن در مقیاس بالا، توجیه اقتصادی تولید، طراحی نهایی محصول جهت ارائه به بازار هدف در نظر گرفته شده و قابلیت رقابت آن به شکلی دقیقتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
زمستان 98
ساخت نمونه اولیه
گروههای راه یافته به این مرحله، میبایست طی بازهای 4 ماهه یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود بسازند و عملکرد فنی آن را اثبات نمایند. همچنین در این مرحله طرحها به منظور دریافت تاییدیه نانومقیاس مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. به تیمهای حاضر در این بخش به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود تا سقف 20 میلیون تومان تسهیلات حمایتی شامل 10 میلیون تومان کمکهزینه نقدی، 5 میلیون تومان اعتبار استفاده از زیرساخت مرکز الکترونیک چاپی (خدمات چاپ و طراحی) و 5 میلیون تومان اعتبار استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو تعلق خواهد گرفت.
آذر 98
ارائه طرح مفهومی
در این مرحله علاقمندان به شرکت در برنامه تا تاریخ 6 آذرماه فرصت خواهند داشت تا طرح مفهومی خود را در چارچوبی که از سوی دبیرخانه در سایت ichallenge.ir مشخص شده، ثبت نمایند. پس از اتمام مهلت ثبت طرحها و غربال آنها (ارزیابی اولیه غیرحضوری)، داوری حضوری طرحها انجام خواهد شد و سرانجام طرحهای برگزیده جهت ساخت نمونه اولیه آزمایشگاهی معرفی خواهند شد. لازم به یادآوری است هدف این فراخوان حمایت از تجاریسازی دستاوردهای فناورانه گروههای پژوهشی و فناور مستعد است و محدودیتی برای تعداد تیمهای مورد پذیرش وجود ندارد. از این نگاه فرآیند ارزیابی طرحها نیز صرفا به جهت انتخاب طرحهایی با شانس موفقیت بالاتر در مرحله تجاریسازی اجرا میگردد.
آشنایی با خدمات مرکز توسعه الکترونیک چاپی (IPEC)
مرکز توسعه الکترونیک چاپی (IPEC) به عنوان نخستین مرکز تخصصی در ایران برای این حوزهی پرکاربرد و جذاب فناوری، از ابتدای سال 1398 توسط شرکت رویال توسعه پایدار و با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو آغاز به کار نمود. رسالت این مرکز توسعه فناوری الکترونیک چاپی در کشور در سه بخش جوهر، تجهیزات و ماشین آلات و توسعه کاربرد میباشد. فعالیتهای این مرکز در دو بخش اصلی تحقیق و توسعه به منظور گسترش کاربردهای جدید و دیگری تجاریسازی و تولید در مقیاس انبوه برای مشتریان صنعتی، متمرکز است.
حامیان این فراخوان
.


.
اخبار مرتبط
صنعت خودرو با پیشرفت فناوریها، روندهای برهمزننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]
هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دستهبندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]