Welcome to wiki This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
کاهش آب شویی و هدررفت کود اوره در مصارف کشاورزی
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه
کاهش آب شویی و هدررفت کود اوره در مصارف کشاورزی
جمعیت رو به رشد جهان، یافتن راهحلهای نوآورانه را در صنعت کشاورزی، اجتنابناپذیر کرده است. کود اوره یکی از پرکاربردترین کودهایی است که در بهرهوری کشاورزی تاثیرگذار است. در نتیجه هر گونه راهحل نوآورانه برای ارتقا بازدهی آنها، منافع بسیاری به دنبال دارد.
به همین جهت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و با هدف «کاهش آب شویی و هدررفت کود اوره در مصارف کشاورزی»، به دنبال توسعه راهکارهای موجود مبتنی بر فناوری نانو به منظور کنترل رهایش کود اوره و جلوگیری از هدررفت آن در آب شویی است. کلیه علاقمندان میتوانند به طور رایگان در این چالش ثبتنام کنند. برنده نهایی در این چالش، جایزه نقدی 30 میلیون تومانی را از آن خود خواهد کرد.
هدف محوری و ملاحظات فنی چالش
*ماده منتخب برای پوشش اوره باید:
-سازگار با اوره باشد.
-قابلیت عبوردهی آب و محلول اوره را داشته باشد.
-توانایی جلوگیری از فرار اوره از داخل پوشش را داشته باشد.
-قابلیت رهاسازی کود اوره، به طوری که الزامات متابولیک محصول را در مدت زمان مشخص برآورده کند، داشته باشد.
-چسبندگی بالا به سطوح زیستی داشته باشد.
-زیستتخریبپذیر باشد.
*استفاده از گوگرد بهدلیل ایجاد پیچیدگی در فرآیند پوششدهی قابلقبول نیست.
*ماده یا مواد اولیه مورد استفاده و همچنین فرآیند اعمال فرآیند روی ذرات کود نباید سمی باشد یا برای انسان و محیط زیست مخاطره جدی در برداشته باشد.
*الزامات و روشهای آزمون کود پس از اعمال فرآیند باید بهترتیب از استانداردهای ملی ایران با شماره 22249-1396 و 22248-1396 پیروی کنند.
*فرآیند پوششدهی باید برای تولید صنعتی قابل استفاده باشد و هندسه کروی گرانولهای اوره را تغییر ندهد. به این منظور میتوان از پوششدهنده بسترسیال یا پوششدهنده بستر متحرک استفاده کرد. برای تولید در مقیاس صنعتی پوششدهنده بستر سیال گزینه مناسبی خواهد بود.
*راهحل پیشنهادی باید قابلیت صنعتیسازی (تولید انبوه) و توجیه اقتصادی داشته باشد.
*افزایش هزینه تولید و هزینه عملیاتی نظیر تغییر در خط تولید و راهاندازی میبایست منطقی باشد.
*استفاده از موادی نظیر کراتین یا زیستمادههایی نظیر میکروارگانیسمها که طول عمر مفید کود اوره را کاهش میدهند و کاربرد تجاری آن را محدود میکنند، مجاز نیست.
*دسترسی و سهولت تامین مواد اولیه و ملزومات فرآیند ساخت در نظر گرفته شود.

این چالش به دنبال توسعه راهکارهای موجود مبتنی بر فناوری نانو به منظور کنترل رهایش کود اوره و جلوگیری از هدررفت آن در آب شویی است. علاوه بر کاربردهای بسیار این کودها در انواع محصولات کشاورزی، قیمت یارانهای آن باعث شده تا کشاورزان ایرانی بالغ بر ۲ میلیون تن در سال از این کود استفاده کنند. در نتیجه هر راهحل نوآورانهای که بتواند میزان هدررفت کود را کاهش دهد، منافع ملی چشمگیری به دنبال خواهد داشت.
زمانبندی مراحل
دی 99
داوری نهایی و اعلام طرح برتر
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
آبان و آذر 99
ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات
برگزیدگان مرحله نخست، سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
مهر 99
ارزیابی طرحها و داوری مرحله اول
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
شهریور 99
ثبتنام در سایت و ارسال طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا 31 شهریورماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
جوایز
در مرحله دوم
30 میلیون تومان
به برنده نهایی چالش که موفق به تکمیل مستندات آزمایشگاهی و ارائه نتایج آزمونهای معیّن، شده است، تعلق میگیرد. شرکتکنندهای که بهترین نتیجه را در ارزیابیهای فنی و اقتصادی بدست آورد ضمن دریافت جایزه، میتواند از سایر حمایتهای تجاریسازی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بهرهمند شود.
در مرحله اول
7 میلیون تومان
به طرح های برگزیده مرحله اول، کمکهزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی جهت تکمیل مستندات آزمایشگاهی (به صورت گام به گام با پیشبرد طرح خود) تعلق میگیرد.
حامیان این چالش


اخبار مرتبط
صنعت خودرو با پیشرفت فناوریها، روندهای برهمزننده و تغییر سریع نیازهای مشتری با [...]
هدف از انتشار این فراخوان، شناسایی، دستهبندی، ایجاد بانک اطلاعاتی و نهایتاً [...]